Crna ovca 2025.
- 16.04.2025.
- Događanja
Crna ovca - 16.05. - 18.05.2025. Crna ovca ponovno stiže u Bašku na Krku od 16. do 18. svibnja 2025. Kad nešto vole sve generacije, onda se kaže da je to za one od 7 do...
Pročitajte višeU periodu od 20.9. - 20.10.2019. na otoku Krku održava manifestacija naziva "Okusi jeseni". Riječ je o food festu koji će se održavati u čak 14 restorana diljem otoka. Krk je poznat po različitim gastronomskim specijalitetima od kozica, školjki, ribe, janjetine, krčkom siru i pršutu, tjestenini šurlicama, domaćem voću i povrću te po glasovitom vinu Žlahtina.
Ukoliko se u ovome jesenskom periodu nađete na otoku Krku, imati ćete prilike probati namirnice koje su u to doba godine aktualne te su inspiracija poznatih krčkih restorana – smokve, vrganji, masline, kruške, jabuke, grožđe i kestenje. Kombinacijom ovih namirnica kuhari prave slatke i slane varijante najfinijih domaćih jela.
Njivice: Rivica;
Malinska: Bracera, Malin i Noštromo;
Vrh: Kuća krčkog pršuta;
Krk: Marina i Volsonis;
Punat: Bocoon i Marina;
Klimno: Slamni;
Vrbnik: Vinotel Gospoja;
Baška: Bag, Forza i Porti.
Organizatori manifestacije Krk food fest koja se održava na teme Okusi proljeća (10.04.-31.05) i Okusi jeseni (20.09.-20.10.2019.) su Turistička zajednica otoka Krka te sve lokalne turističke zajednice, u suradnji s poduzećem Abisal i Gastronautima.
Splendido turistička agencija iz Baške Vas poziva na ovu manifestaciju i da kušate najfinije Krčke specijalitete.
Izvor: http://www.krk.hr/
Crna ovca - 16.05. - 18.05.2025. Crna ovca ponovno stiže u Bašku na Krku od 16. do 18. svibnja 2025. Kad nešto vole sve generacije, onda se kaže da je to za one od 7 do...
Pročitajte višeUskrs u Baški:Blagdanski vikend za cijelu obiteljS dolaskom proljetnih dana, Baška ponovno postaje mjesto idealno za predah i boravak na otvorenom. Blagdan Uskrsa poziva na...
Pročitajte višeBaškana otoku Krku u sklopu 10. Outdoor Festivala od 11. do 13.listopada svojim posjetiteljima željnim sportskih programa naotvorenom nudi čak pet atraktivnih outdoor...
Pročitajte više